Pàgines

dilluns, 14 de desembre del 2015

Els Refugiats en el nostre món

El departament de Socials, el de Filosofia i el grup de Solidaritat de l’institut han programat una sèrie de conferències sobre Els Refugiats en el nostre món, i en concret sobre els refugiats que estan arribant a Europa, procedents bàsicament del conflicte sirià.

Les conferències seran per als cursos de 3r ESO i 1r de Batxillerat, impartides per Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i tindran lloc els dies 15, 16 i 18 de desembre. La resta dels cursos, 4t ESO i 2n de Batxillerat, veuran diferents documentals relacionats amb el tema i que han estat emesos recentment en diferents cadenes de televisió.

Després de les conferències , el professorat dels departaments abans esmentats, destinarem una hora a debatre amb l'alumnat quines són les causes que estan provocant aquestes onades massives de refugiats. L’objectiu és sensibilitzar l'alumnat de 2n cicle de l’ESO i de Batxillerat sobre una realitat que tenim  molt a prop. També volem aconseguir que coneguin algunes de les iniciatives que s’estan portant a terme des d’alguns dels nostres ajuntaments per acollir els refugiats que  puguin arribar a Catalunya.