Pàgines

dimecres, 3 de desembre del 2014

Xerrada sobre geografia mundial a càrrec d'un estudiant americà

El dilluns dia 1 de desembre vam rebre la visita d´un estudiant americà de Ciències Polítiques que es troba de pràctiques durant tres mesos a la Pompeu Fabra, becat amb una Full Bright. El conferenciant va venir acompanyat per un assessor tècnic del Servei de Llengües Estrangeres de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d´Ensenyamnet i per una representant del Consulat Americà a Barcelona.

La conferència tractava de com la perspectiva geogràfica del món exerceix una decisiva influència sobre la visió que tenim d´aquest. Als alumnes se´ls va fer dibuixar un mapa mundi, activitat que van dur a terme amb millor o pitjor destresa. L'important, però, va ser constatar que tothom sense excepció va situar Europa en el bell mig del mapa. En Dustin, nom del conferenciant, els va fer veure després amb imatges d´altres mapes del món, que un americà, un xinès o un australià (sobretot) tenen una perspectiva d´un mapamundi força diferent a la nostra. A partir d´aquí els hi va fer una reflexió sobre com la geografía pot determinar la visió del món que te cada qual i com aquesta visió pot influir en política a nivell mundial i per tant en les relacions internacionals.

La xerrada, en anglès, va estar adreçada a alumnat de 1rBatxillerat A, que va mostrar en tot moment, i malgrat la dificultat que en principi podria suposar l´idioma, un alt nivel d´interès i de participació, tal i com va quedar palès al final de la mateixa, quan es van llençar a fer preguntes de tota mena al conferenciant en aquest idioma. Tot plegat va ser una experiència molt enriquidora tant pel Dustin, com a futur professor de Ciències Polítiques, com pels alumnes, per tenir la oportunitat d´assistir a una xerrada sobre geografia en anglès.