Pàgines

divendres, 14 de novembre del 2014

Sortides d'activitats nàutiques i vela curs 14-15

El dijous 2 d'octubre es va fer la sortida d'activitats nàutiques amb l'alumnat de 1r de batxillerat a l'Escola del Vent del Club Nàutic Bétulo. Durant tres hores van fer un tast de vela lleugera, caiac de mar,  windsurf i paddle surf. Va ser un dia magnífic per a les sessions d'iniciació a aquestes activitats. 

D'altra banda, dimarts 14 d'Octubre es va fer la mateixa sortida amb l'alumnat de 4t d'ESO. Durant 3 hores van fer un tast de vela lleugera, caiac de mar,  windsurf i paddle surf. Aquell dia les condicions del mar no eren les òptimes per fer les maniobres d'embarcament i desembarcament perquè hi havia mar de fons del sud oest i onatge fort, la qual cosa va provocar més d'una rebolcada. Un cop superat el trencament de la onada, les condicions eren òptimes pel caiac i pel paddle però no ho eren tant per a la vela ja que no es va aixecar el vent fins a la part final de la sessió.

Finalment, dimecres 29 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO va fer la sortida al Port Olímpic de Barcelona, al Centre Municipal de Vela de Barcelona. Van fer el bateig de vela lleugera i dues hores de navegació amb embarcacions tipus Raquero amb un monitor i 6 alumnes a cada embarcació. Després van gaudir de dues hores de temps lliure per esmorzar i fer jocs i esports a la platja. Tot i la manca de vent, els continguts fonamentals de la sortida es van poder assolir: la distribució de tasques dins de l'embarcació i el treball dels conceptes bàsics de navegació. Va fer un dia esplèndid per a la platja.