Pàgines

dimecres, 13 de febrer del 2013

La Llauna i el Programa Educatiu School to School de la Fundació Vicenç Ferrer

El Programa School to School de la Fundació Vicenç Ferrer proposa un intercanvi cultural entre les escoles de primària i primer cicle d'ESO de l'Estat Espanyol i l'Índia. La Llauna hi participem amb l'alumnat de 1r d'ESO.

Mitjançant aquest intercanvi el Programa busca que l'alumnat prengui consciència de les desigualtats i aprengui valors com la solidaritat i la justícia social. L'intercanvi comença amb l'enviament de cartes i de materials preparats entre les diferents escoles. El nostre alumnat va rebre unes xerrades inicials per tal de posar-los en contacte amb la realitat índia. Va venir un noi que havia viscut en primera persona les ajudes de la Fundació al seu poblet d'origen, a la regió d'Andhra Pradesh a Anantapur. És en aquesta regió rural on es concentren la majoria de les intervencions de l'ONG. Va ser una xerrada molt enriquidora on se'ns va informar des de les grans dimensions que té l'Índia passant pels 22 idiomes que s'hi parlen i fins a la importància del sistema de castes a l'índia rural. L'última part de la xerrada es va centrar en el tema que aquest any compartim: Festes i Tradicions. Ens va fer una introducció a les Festes i Tradicions de l'Índia rural, des del Diwali (any nou hindú) fins a el Holi (arribada de la primavera).

A partir d'aquí l'alumnat de 1r d'ESO va elaborar el document que us presentem a continuació sobre les Festes i Tradicions Catalanes. Ara ja l'hem enviat a una escola de Chabala i només falta que ens contestin.

                                    

Cliqueu aquí per veure les fotografies dels 3 grups de 1r d'ESO del nostre centre que hem enviat a l'Índia. Cal introduir la contrasenya habitual.