Pàgines

dimarts, 2 de juliol del 2019

1r de Batxillerat. Viatge d'estudis a Weimar


Com ja és tradició, a finals de juny, un grup de 16 alumnes de 1er de batxillerat i els professors Josep Manel i Miquel, hem dut a terme el viatge d'estudis a Alemanya. Com en els quatre anys anteriors, aquest viatge forma part d'un projecte educatiu programat pel departament de socials. Hem visitat la petita ciutat de Weimar, l'Atenes d'Alemanya, i hem tret gran profit del seu ric bagatge cultural. Luter, Cranach, Goethe, Schiller, ... van ser alguns dels personatges treballats durant el primer dia de la nostra estada.

El segon dia vam conèixer la Weimar nazi, vam poder escoltar les explicacions de la col·laboració de la ciutat amb el camp de Buchenwald i també vam poder visitar el Museu de la Bauhaus: art, disseny, i arquitectura a començaments del segle XX amb una sèrie d’autors que creen d’una manera totalment revolucionària en aquell moment.
El darrer dia vam anar al camp de Buchenwald. Es fa difícil dir res sobre la visita a aquest camp de concentració, d'infausta memòria. Sí que hem de remarcar que pedagògicament la visita està molt ben dissenyada i que això, i una guia excepcional, ha permès que l'alumnat pugués conèixer en profunditat el que va ser aquest camp.

A tots els participants ens ha quedat un boníssim regust de boca. Hem conviscut amb tota cordialitat, i hem desenvolupat amb gran eficàcia les activitats programades, degut entre d'altres motius a l'excel·lent actitud de l'alumnat, molt motivats per aprendre i a la seva admirable qualitat humana. Podeu veure algunes fotografies del viatge clicant AQUÍ.