Pàgines

dilluns, 25 de juny del 2018

L'ESO a la Ruta Pompeu Fabra

1r ESO B
Aquest final de curs, els alumnes de primer a tercer d’ESO han fet activitats especials a l’assignatura Llengua catalana i literatura per conèixer Pompeu Fabra, ja que se celebra l’any dedicat a aquest científic de la llengua perquè fa 150 anys del seu naixement.

Pompeu Fabra és un dels personatges històrics més importants per Catalunya, ja que va codificar la llengua i va permetre que fos moderna i útil en tots els camps. Gràcies al fet de poder tenir una llengua clara i segura, hem pogut vehicular la nostra cultura i els nostres coneixements en català, i ens hem identificat com a poble gràcies, en part, a la llengua comuna.

El que menys gent sap és que el mestre Fabra va fer gran part de la seva obra des de Badalona, i la ciutat hi és present en molts exemples i amb moltes paraules locals. Per això des del seminari de català hem pensat que era importantíssim que els alumnes que viuen al mateix barri on es va gestar la codificació del català coneguessin millor aquest lingüista i els llocs on es movia cada dia o on va viure.

Per això hem fer un concurs per grups en què responien preguntes de l’autor que podien trobar en un vídeo i en una exposició que hem tingut al vestíbul de la primera planta, i una ruta per seguir les petjades de l’autor. Podeu veure per on passa la ruta que hem seguit a les rajoles vermelles que hi ha als carrers del centre.