Pàgines

dijous, 8 d’octubre de 2015

Com es pela millor un ou dur?... I la carta de Ferran Adrià

El dia de setembre que vam anar a recollir el premi Ferran Adrià, al paranimf de la UB, per un treball de recerca de batxillerat, en Ferran Adrià va fer una conferència en la qual parlava de la importància de plantejar-se preguntes relacionades amb l'alimentació i la cuina i de cercar-hi respostes des d'un punt de vista científic i interdisciplinar. 

Arran d'això, en acabar l'acte, la Roser Bosch, professora de ciències, el va assaltar un minut per a comentar-li que al nostre institut l'alumnat de 4t d'ESO feia el seu Projecte de Recerca científica sobre per què tan sovint els ous durs no es pelen bé. La Roser va pensar que li faria gràcia saber-ho ja que estava molt en sintonia amb el que havia exposat en la seva conferència. I, efectivament, li va fer gràcia. De fet, van quedar que li enviaria un exemplar del treball. I així ho vam fer. Al cap de pocs dies ell responia a la Roser amb aquesta simpàtica carta

Un ou dur pelat