Pàgines

dilluns, 6 de juliol del 2015

Viatge d'estudis a Cracòvia

El grup al monument de camp a Plasow a Cracòvia
Entre els dies 18 i 22 de juny l'alumnat d'Història del Món Contemporani de 1r de batxillerat va fer un viatge d’estudis a Cracòvia (Polònia), incloent-hi una visita guiada al KL Auschwitz-Birkenau

Van recórrer la ciutat, passejar per la ciutat vella (centre històric) i van fer un tour per la Cracòvia jueva, des del centre fins a la zona on es va construir el gueto. Van arribar fins a l’antic camp de Płaszów, on només hi queda una escultura que en recorda l’existència. Van dedicar una jornada a visitar el camp d’Auschwitz, ara Meseu-Memorial. També van visitar l’antiga fàbrica d’Òscar Schindler, ara Museu de la Cracòvia ocupada pels nazis. 

A banda de qüestions històriques, van fer una visita a les Mines de Sal de Cracòvia. També van tenir temps per esbargir-se, fent, per exemple, una nova visita, ara nocturna, a Kazimiers (barri jueu) i a la Plaça Nowy, un espai freqüentat per joves i no tan joves, tastant els famosos zapiekanki. Tot plegat va ser una experiència molt positiva tant per al professorat com per a l'alumnat.  

El riu Vístula a Cracòvia

Escultures de sal a les mines de Wieliczka