Pàgines

dilluns, 29 de juny del 2015

Projecte School to School amb la Fundació Vicenç Ferrer

Aquest és el sisè any que l'alumnat de 1r d'ESO participa en el Projecte School to School de la Fundació Vicenç Ferrer, en el qual es posen en contacte una escola de primària de la Índia (Chabala School) i l'institut. Aquest curs escolar el tema que hem tractat és el de La Família centrant-nos en la dona i el seu paper. Les activitats que hem realitzat són:
  • Presentació sobre l'Índia i la regió de Anantapur, on està situada l'escola. Hem usat el material facilitat per l'ONG: Guia didàctica: Som joves i volem conèixer l'Índia. 
  • Xerrada donada per un voluntari de l'Índia de la fundació que va venir al centre el primer trimestre.
  • Elaboració d'articles en castellà com a treball en grup dins de socials. Aquests articles són en castellà perquè els puguin llegir a l'escola, ja que estudien anglès i castellà. Aquests articles es van fer a partir dels suggeriments de l'ONG. 
  • El professorat de socials va escollir els millors articles de cada temàtica dels tres grups classe de primer i va obrir un torn d'alumnat voluntari per elaborar la revista final.
Finalment, l'alumnat voluntari va fer una gran feina unificant i ordenant els articles, redactant un pròleg i unes explicacions del nostre institut i de la nostra participació al projecte i preparant i editant fotografies de tot l'alumnat de primer d'ESO. Us adjuntem el resultat final per si li voleu donar una ullada.