Pàgines

dilluns, 4 de maig del 2015

Viatge d'estudis de 1r de batxillerat a Cracòvia i a Auschwitz-Birkenau

Arran del 70è aniversari del final de la II Guerra Mundial i també del 70è aniverari de l’“alliberament” dels camps de concentració i/o extermini, l’institut s’ha sumat als molts actes que es van celebrant durant aquest primer semestre de 2015 d’una tragèdia sense precedents en la Història. 

El Departament de Ciències Socials de La Llauna ha volgut posar el seu granet d’arena en aquesta (re)memoració. També vol ser un acte de condemna contra qualsevol manifestació de violència i intolerància. Així, amb alumnat de l’assignatura Història del Món Contemporani de 1r de batxillerat, hem organitzat un viatge d’estudis a la ciutat Cracòvia (Polònia) i al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau del 18 al 22 de juny de 2015. Visitarem la bonica ciutat de Cracòvia, capital de la “Petita Polònia” de la mà del servei Free Walking Tours and Visit Kraków. Un dia dedicarem una jornada d’estudi al camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau (visita guiada parcialment; Birkenau el farem pel nostre compte). Hem afegit altres activitats més lúdiques que creiem seran del tot satisfactòries: visita a les Mines de Sal de Cracòvia, Underground de la plaça del Mercat Principal o l’antiga fàbrica d’Òscar Schindler (ara Museu de la Cracòvia ocupada), per exemple.

Aquesta activitat l’han organitzat els professors Gabriel Martínez i Toni De La Rosa amb tot el suport dels altres membres del departament. Us adjuntem el programa d’activitats per si li voleu donar una ullada.

Memorial per les víctimes jueves del gueto de Cracòvia