Pàgines

dilluns, 23 de març del 2015

Vaga d'alumnat 24 de març de 2015

Us comuniquem que, seguint les instruccions de les NOFC de l'Institut, alguns grups  del centre s'han adherit a la convocatòria de vaga realitzada pel Sindicat d'Estudiants el dia 24 de març de 2015 contra l'Estratègia Universitat 2015 (EU2015), que és la concreció estatal del Pla de Bolonya europeu, amb el lema “No al 3+2”.  Hem pujat al web del centre la comunicació que hem fet arribar a les famílies. Cliqueu AQUÍ si la voleu consultar.

Volem destacar, en aquesta ocasió, que la convocatòria ve acompanyada de certa polèmica. El sindicat d'estudiants majoritari a Catalunya, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), s'ha definit absolutament en contra d'aquesta convocatòria (llegiu opinió a http://www.sepc.cat/). A més a més, el sindicat d'estudiants fa veure en la seva convocatòria i cartells que la vaga és també de professorat, cosa que no és certa. 

Les faltes d'assistència de l'alumnat d'aquests grups no serà sancionable si es justifica amb el model oficial, que s'ha de lliurar al tutor o tutora l'endemà de la fi de la vaga. Recordem que la decisió sobre l'avançament de matèria o no serà sempre del professorat. El dret de vaga s'exercirà per jornada lectiva i no dóna dret a sortir i entrar a demanda. Aquest dia no s'acceptaran justificants per sortir de l'institut excepte citacions en document d'organisme oficial.