Pàgines

divendres, 29 de novembre de 2013

DELF Scolaire


Aquest curs l'alumnat de francès de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de La Llauna té l'oportunitat de presentar-se als Diplomes DELF, atorgats pel Ministeri d'Educació de França.
Els diplomes DELF (Diplôme d'Étude en Langue Française) són els diplomes oficials en llengua francesa, reconeguts internacionalment en 172 països. La seva validesa és definitiva. Afavoreixen la mobilitat estudiantil internacional ja que certifiquen el coneixement de la llengua francesa.
El DELF Scolaire s'emmarca dins d'un acord entre el Servei de Cooperació i d'Acció Cultural de l'ambaxaida de França i el Departament d'Ensenyament. Té el mateix valor que el DELF d'adults però els temes de l'examen s'adapten per a l'edat adolescent. L'avantatge d'aquest model és que ofereix unes taxes preferents a l'alumnat que s'hi inscriu des del centre educatiu. L'alumnat es pot presentar a un dels dos diplomes que es convoquen. El primer és d'un nivell A2 i el segon correspon al nivell B1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües. Us recordem que a Catalunya és obligatori certificar un nivell B1 en una llengua estrangera per poder obtenir un Grau Universitari. Cada candidat es pot presentar al diploma que correspon al seu nivell.
L'alumnat que hi estigui interessat cal que parli amb la Mercè, la professora de francès del centre. La data límit és el proper 5 de desembre.