Pàgines

dijous, 11 de juliol del 2013

PER QUÈ, CADA CURS, ENS VOLEN SUPRIMIR UN GRUP DE BATXILLERAT?


Per al Departament d’Ensenyament, ja s’ha convertit en un costum, quan s’acaba un curs i es comença a preparar el següent, intentar la supressió d’un grup de batxillerat a l’Institut.
Convindria saber per què ho fan. Però no n’hem tret l’entrellat.

Enguany, per exemple, se’ns va comunicar la supressió del grup i ens el van haver de tornar quan vam fer números i vam constatar que, si no hi podíem comptar, no ens hi cabrien ni els nostres propis alumnes.
Però és que, a més a més, un cop formalitzada la preinscripció, 71 famílies havien triat la Llauna per tal que filles o fills hi fessin el batxillerat. ¿Com és possible que, amb aquesta demanda, que més o menys és sempre la mateixa, el Departament insisteixi, curs rere curs, a intentar la supressió d’un grup? ¿És que no és important que l’ensenyament públic tingui aquesta capacitat d’atracció? ¿És que no és, això, una mostra que l’Institut funciona? ¿És que, al Departament, no li importa el prestigi de l’ensenyament públic?

La veritat és que l’Institut ha quedat petit. Però tenim la tercera planta de l’edifici pendent de rehabilitació. ¿En lloc d’intentar suprimir grups per als quals hi ha demanda, no fóra millor invertir en futur i adequar el Centre perquè pugui atendre la gent que hi vol ser atesa?
Ja fa anys que, aquestes, són preguntes sense resposta.

Però insistirem a demanar-la.